Wijnproefavond 27-02-2014

 

Vorige

Automatisch/Stop

Volgende

 

Wijn proeven in Hoogersmilde 2014

Afgelopen j.l donderdag 27 februari is er weer een wijnproef avond gehouden in onze dorpsruimte de “Olde Bieb”.
De belangstelling voor deze wijnproeverij was weer buitengewoon geweldig en blijft ook ieder jaar groeien, het was dan ook al dit jaar dat het voor de zevende keer al weer werd gehouden.

Ook deze keer was wederom een heel gezellige avond. Onze vaste wijnkenner dhr. E. de Boer van een bekende slijterij uit Westerbork, die dit dus ook voor de zevende maal al voor ons verzorgd, had weer een aantal wijnen meegenomen waar we weer van mochten proeven. Ook nu vertelde hij weer op zijn eigen rustige en boeiende wijze waar deze verschillende wijnen vandaan kwamen, welke druiven er voor een bepaalde wijn worden gebruikt en hoe een wijn zijn specifieke karakter krijgt, grondsoort, weersomstandigheden bij welk gerecht eventueel het zou kunnen,etc.

Het was wederom een zeer boeiende en gezellige avond, met veel vragen en meningen, want nog steeds valt over de smaak niet te twisten en is zeer persoonlijk. Ook nu was de sfeer weer heel ontspannend en door het enthousiasme waarmee Erwin de Boer het de (ervaren) proevers en ook die er voor de eerste maal bij waren weet te boeien, liet hij zijn liefde en kennis voor het vak blijken. Ook de nodige afwisseling met het stokbrood, de kaas en olijven wat was meegenomen waarvan dan ook gretig gebruik van gemaakt werd.

Voor wie dit gemist heeft, volgend jaar opnieuw een kans. Het is zeker voor herhaling vatbaar! Op naar een jubileum.