Bouw brede school Hoogersmilde

14 november 2013

Opening De Grift De gebruikers van de nieuwe brede school in Hoogersmilde kunnen sinds het begin van dit schooljaar al genieten van het spiksplinternieuwe gebouw. Op donderdag 14 november werd het gebouw officieel geopend door Wethouder Emco Dolfing en kreeg het zijn naam: De Grift.

17 juli 2013

De nieuwbouw is inmiddels opgeleverd. De obs P. van Thuyl is al verhuisd naar het nieuwe gebouw, cbs De Vaart volgt later in de zomervakantie. De leerlingen kunnen dan het nieuwe schooljaar beginnen in de nieuwe school.

Parkeren

Parkeerplaatsen voor auto's en fietsen zijn aangelegd  en dat geldt ook voor de haal en breng zone, de zogenaamde 'kiss & ride'

Speelpleinen

In de vakantie wordt het laatste deel van de oude P. van Thuylschool gesloopt.
Als dat klaar is wordt meteen begonnen met de aanleg van de nieuwe speelpleinen aan de zijde van de Burgemeester Servatiusstraat. Deze zijn nog niet helemaal klaar bij de start van het nieuwe schooljaar

27 mei 2013

Aangezicht noordgevel

Aangezicht westgevel

Afbouw personeelsruimte eerste verdieping

Afbouw plafonds en wanden begane grond

Hoofdentree

Tribune in aula

Vide uitkijk op podium

21 maart 2013
De afwerking van het pand vordert. Op de foto's is te zien dat de vloerverwarming wordt aangelegd.

In grote delen van het pand is vloerverwarming aangelegd

Aanzicht buitenzijde vanaf Obbinkstraat

27 februari 2013

Na een vrij lange winterperiode is de bouw sinds vorige week weer in volle gang. De achterstand die opgelopen is heeft geen invloed op de opleverdatum. Het gebouw heeft inmiddels het hoogste punt bereikt. Er wordt momenteel volop gewerkt aan het waterdicht maken van het dak, en het metselwerk van de buitenmuren. Ook wordt er hard gewerkt aan de installaties van het gebouw. Zodra het gebouw waterdicht is kan begonnen worden met de afbouw aan de binnenzijde.

21 december 2012

De staalconstructie is geplaatst. Inmiddels is begonnen met het plaatsen van de binnen spouwbladen. Hierdoor worden de contouren van het gebouw al een beetje zichtbaar. In week 52 en week 1 liggen de werkzaamheden stil. Vanaf 8 januari 2013 worden de werkzaamheden hervat. De nadruk komt dan te liggen op het water- en winddicht maken van het gebouw.

Plaatsen binnenspauwblad

1 november 2012

Werkzaamheden tbv fundering

18 oktober 2012

Op feestelijke wijze werd het officiële startsein voor de bouw gegeven.

Feestelijk startsein

2 oktober 2012

Er is inmiddels gestart met het uitgraven van de bouwput waarna de daadwerkelijke bouwwerkzaamheden kunnen starten.

Sloop eerste fase

27 augustus 2012

Op maandag 27 augustus is de fa. Koers gestart met het inrichten van de bouwplaats bij de Pieter van Tuylschool. Hierbij zijn struiken en bomen gekapt en is begonnen met de aanleg van een tijdelijk schoolplein aan de voorzijde van de bestaande school. Ook heeft er een asbestsanering van het gebouw plaatsgevonden. De asbestsanering heeft ongeveer drie weken in beslag genomen. Na de vrijgave van het gebouw door de asbestsaneerder is aansluitend gestart met de sloop van de eerste fase van het gebouw.

Start sloop fase 1 en aanleg tijdelijke toegang school

16 juli 2012

Op maandag 20 augustus start Van Dijk Bouw uit Hardenberg met de bouw van de brede school aan de Prof. dr. Obbinkstraat in Hoogersmilde. Dit is op de locatie van de bestaande Pieter van Tuylschool. De midden- en bovenbouw van deze school blijven gedurende de bouw in het bestaande pand. De jongste leerlingen krijgen les in de 'Olde Bieb' aan de Sportlaan. Als alles volgens planning verloopt, is de school met de start van schooljaar 2013-2014 gereed. U kunt de ontwikkelingen van de bouw volgen via deze pagina.

Op de locatie van de Pieter van Tuylsschool komt de nieuwe brede school

Samen onder één dak
In de nieuwbouw worden o.b.s. "Pieter van Tuyl" en c.b.s. "De Vaart" gehuisvest. Ook de peuterspeelzaal en de kinderopvang komen in de brede school.Schetsen
Het pand is ontworpen door architectenbureau De Zwarte Hond. Bijgaande schetsen geven een beeld van de buitenzijde van het pand.

Aanzicht vanaf Prof. dr. Obbinkstraat

Aanzicht vanaf Mr. Ulehaakstraat

Aanzicht vanaf Drostestraat

Bron: Website Gemeente Midden Drenthe